Over

Meergalm

Het koor ‘Singhet Fro’ werd opgericht in Overmere door Jan Joos in 1983 met als doel het verbeteren van de volkszang en het opluisteren van liturgische vieringen.

Begin 1990 werd ‘Singhet Fro’, ‘Meergalm’, “Meer” verwijst naar het Donkmeer en “galm” duidt met enige verbeelding op koorklank.  Het koor gaat zich nu meer toeleggen op een gevarieerd koorprogramma, naast het behoud van het religieus repertorium.

In 1996 stopte Jan Joos als dirigent. Agnes De Meirsman, zingend lid, nam het dirigeerstokje over

In 1999 werd het koor overgenomen door een jonge, dynamische beroepsmuzikante Kristien Heirman. Zij leidde Meergalm tot 2003 en werd opgevolgd door Dirk Vermeir.

Na een ietwat turbulente periode in de geschiedenis van Meergalm werd het koor in november 2004 toevertrouwd aan de Annemie Vinck.

Op 1 mei 2012 werden ‘Meergalm’ en het ‘Sint Martinuskoor’ uit Berlare, samengevoegd tot één koor. De naam ‘Meergalm’ bleef behouden.

Vanaf 10 januari 2018 wordt het koor geleid door Annemie Vlaeminck.

Stefaan Beeckman neemt de fakkel als dirigent over op 27 juni 2022

Naast het opluisteren van liturgische vieringen, brengt ‘Meergalm’ eigen concerten en werkt mee aan verschillende projecten.

Naast het zingen zijn er nog tal van activiteiten : uitstappen, koorfeesten enz… Dit is onmisbaar om de vriendschappelijke sfeer die er momenteel tussen de koorleden bestaat, te bevorderen en te behouden.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close